Zee & strand

De Corbière streek in Frankrijk heeft niet alleen prachtige stranden aan de Middellandse Zee, maar biedt ook een scala aan activiteiten op de vele meren en riviertjes in de omgeving. Hierdoor is er voor elke watersportliefhebber wel iets te beleven!

Aan de kust vind je kilometers aan zandstranden met azuurblauw water, ideaal om te zwemmen, zonnen of gewoon te ontspannen met een boek. Voor degenen die meer actie willen, bieden de stranden ook watersportactiviteiten zoals (kite)surfen, kajakken, paddleboarden en zeilen. (bvb : La Franqui Beach en La Plagette in Leucate, Plage des chalets in Gruissan, Narbonne Plage, Port-la-Nouvelle)

Als je een meer rustige waterervaring zoekt, dan zijn de meren en riviertjes in de regio ideaal. Hier kun je bijvoorbeeld heerlijk vissen, kanoën, of gewoon genieten van de rustgevende omgeving. De meren zijn ook geschikt voor zwemmen, en bieden soms ook strandjes om te zonnen en picknicken. (bvb : natuurlijke zwemplaatsen + Lagrasse, Ribaute en Saint Laurent de la Cabrerisse)

Maar de Corbière streek heeft meer te bieden dan alleen stranden en meren. Het gebied heeft ook prachtige kustpaden, die langs de zee leiden en waar je de schoonheid van de kustlijn kunt ontdekken. Voor de fietsliefhebbers zijn er ook mooie fietsroutes, die door pittoreske dorpjes en wijngaarden leiden.

Voor de geschiedenis- en cultuurliefhebbers biedt de Corbière streek talloze oude forten, kastelen, abdijen en musea om te verkennen. Hier kun je meer te weten komen over de rijke geschiedenis van de regio en de invloeden van verschillende culturen.

Kortom, de Corbière streek in Frankrijk biedt voor elk wat wils, of je nu van zee en strand houdt of liever op het water van de meren vaart. Er is een overvloed aan activiteiten om van te genieten, en de prachtige omgeving maakt het tot een onvergetelijke ervaring.