Huisreglement

Van harte welkom in ons vakantiehuizen Gîtes Villerouge.
We hopen dat jullie hier een fantastische tijd zullen doorbrengen.
Hierbij alvast wat praktische info & weetjes:

Op onze website vindt u alle nodige info terug mbt jullie verblijf en activiteiten: www.villerouge.be

Adres & Contact

Gîtes-VDB bv – Christophe & Frederick Vandenberghe
Lauwestraat 93 bus 302 te 8560 Wevelgem
Ligging van de gîtes :
Rue du Lavoir 9 + 9a te 11200 Villerouge la Crémade (Fabrezan)
Email: info@villerouge.be
Telefoon & WhatsApp: 0032 495 23 22 61 of 00 32 495 28 22 61

Wifi

De vakantiehuizen beschikken over gratis Wifi.
De code bevindt zich in de eet-/woonkamer.
Bij vragen, contacteer de eigenaren.

Toilet

De toiletten in de vakantiehuizen werken via een pompsysteem. Enkel het gebruik en het doorspoelen van toiletpapier is toegestaan. Het is ten strengste verboden andere zaken zoals bijvoorbeeld pampers, vochtige doekjes, maandverbanden, ed. in het toilet te gooien en/of door te spoelen die het systeem kunnen doen verstoppen. Kosten voor ontstopping zijn ten laste van de huurder.

Keuken

Beide woningen zijn uitgerust met een keuken bestaande uit: koelkast/diepvries, oven, inductie kookplaat, vaatwas, dampkap. Gîtes 'Le Cers' heeft eveneens een microgolfoven.

Mobiele kookeeinheid / BBQ

In het zuiden leven we buiten... Om buiten te kunnen koken is een mobiele kookeenheid/BBQ voorzien op elektriciteit, type 'Weber - Q1400'.

Elke andere vorm van open vuur is ten strengste verboden, omwille van de brandveiligheid. De eigendom is gelegen in natuurgebied.

Gelieve na gebruik de BBQ telkens te reinigen en alle etensresten te verwijderen van het terras om oa. ongedierte op afstand te houden.

Koffiezetapparaat

Er is een Senseo koffiezetapparaat voorzien

Zwembad

Vanuit de vakantiehuizen is er toegang tot het gemeenschappelijk zwembad.

Kinderen & toezicht

Kinderen jonger dan 12 jaar mogen enkel onder begeleiding van een volwassene het zwembad betreden.
 Actief toezicht over het zwembad blijft sowieso geboden zodoende incidenten vermeden kunnen worden. 
Duiken, springen, lopen ea. raden de eigenaren ten zeerste af, er zijn voldoende andere manieren om te kunnen genieten van het zwembad.

Info zwembad


Het zwembad is chloorvrij. We kozen bewust voor een milieuvriendelijke en zo natuurlijk mogelijke manier om het zwembad te zuiveren/desinfecteren en gebruiken daarom een zoutoplossing ipv. chloor. Geen geur- of smaakhinder en geen piekende, rode ogen!

De diepte van het zwembad is overal gelijk, nl. 1,50m.

Beveiliging

Het zwembad is uitgerust met een alarmsysteem, conform aan de Franse wetgeving. Wanneer iemand buiten de toegelaten zwemuren in het water valt, geeft dit systeem een luid alarm. De verhuurder heeft alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen voorzien en kan niet aansprakelijk worden gesteld bij eventuele ongevallen, de huurder is maw.ten allen tijde zelf verantwoordelijk.

Technische ruimte

Deze bevindt zich in een gedeelte van de binnenberging van gîte nr 2. Het is verboden de technische ruimte van het zwembad te betreden. Bij vragen in verband met zwembadgebruik zich steeds richten tot de eigenaren. Het onderhoud en reinigen van het zwembad wordt uitgevoerd door een externe firma, maar er is een schepnet voorzien indien u zelf bladeren uit het zwembad wenst te verwijderen.

Zeil zwembad

Het zwembad is voorzien van een zomerzeil. Deze gaat verdamping van het water tegen en voorkomt warmteverlies. Buiten de openingsuren van het zwembad is het de bedoeling om het zeil dicht te laten.

Eten & drinken
Genieten van een hapje of drankje kan zeker aan het zwembad, enkel opgepast met het gebruik van glas/breekbare materialen. Gelieve na gebruik alle etensresten te verwijderen om oa. ongedierte op afstand te houden.

Tuinmeubilair & parasols

Zowel aan het zwembad als op het terras van de vakantiehuizen zijn tuinmeubilair en parasols voorzien. 
Gelieve de parasols bij afwezigheid alsook op het einde van de dag te sluiten om schade bij plots opkomende wind (de tramontana of de cers) te vermijden.

(Opblaas)speelgoed wordt om diezelfde reden ook telkens het beste opgeborgen in de berging van het vakantiehuis.

Gebruik van het huis

  • Opstellen van tenten, caravans, mobilhomes e.d. op het domein is verboden
  • Het is verboden om meer personen te laten overnachten in het huis zoals werd aangegeven in de reserveringsbevestiging – uitzonderingen moeten aangevraagd worden bij de eigenaars
  • De huurder wordt geacht over het vakantiehuis, waaronder het zwembad, als een goede huisvader te waken en het zodanig te gebruiken
  • Tijdens het verblijf vragen we de rust van de buren te respecteren en zich te houden aan de plaatselijke politiereglementering, o.a. vermijden van nachtlawaai (22u00 tot 08u00)

Vuilnis

Huisafval:
 Net buiten de inrijpoort van gîte 2 bevindt zich langs de straatkant een container voor huisafval. 
Om ongedierte buiten te houden is het aangeraden om dagelijks ( of zelfs meerdere keren per dag ) het huisafval uit de vakantiewoning te verwijderen.
 Vuilzakken zijn beschikbaar in de keuken van de vakantiewoning.

PMD / Papier & karton / Glas:
 deze moeten gedeponeerd worden in de daarvoor voorziene containers, die zich aan het begin van de straat bevinden (aan de overkant van de straat, achter het petanqueveld)

Airco

Gîte 2 is voorzien van airconditioning in de 2 slaapkamers, hierdoor blijft het koel in de zomer.
 Het gebruik hiervan is inbegrepen in de huurprijs.
 Echter vragen we met respect en met aandacht voor het milieu hiermee om te gaan. Gelieve deze enkel te gebruiken, indien nodig, kort voor het slapengaan om de kamers te verkoelen.
 ( koelen = vensters en deuren gesloten houden ).

Privé parking

Een afgesloten privé-parkeerplaats(en) is/zijn voorzien bij het vakantiehuis.
Gelieve de poort steeds goed te sluiten en nooit open laten staan.

Huisdieren

De eigenaren zijn grote dierenvrienden. Kleine huisdieren zijn dus toegelaten mits voorafgaandelijk akkoord van de verhuurder.

Roken

Roken is enkel toegelaten buiten op de terrassen, mits voorzichtigheid omwille van het grote brandgevaar in de streek. 
In geen enkel geval binnen in het vakantiehuis, noch aan het zwembad.

Gebruik van berging

Het vakantiehuizen beschikken over meerdere bergingen. In deze bergingen kan men het tuinmeubilair opbergen bij eventuele hevige wind.

Wasmachine

Wil je graag een wasje doen: op het domein (garage) is een wasmachine aanwezig die door de huurders gebruikt kan worden. Een droogrekje en wasspelden bevinden zich ook in de garage.

Eindschoonmaak

De eindschoonmaak van het vakantiehuis is inbegrepen in de huurprijs, met uitzondering van de kitchenette, afwas, en de mobiele kookeenheden. Deze dienen zich terug in de staat te bevinden zoals bij aanvang van de huur.Gelieve ook:

  • Alle prullenbakjes en vuilbakken leeg te maken en te deponeren in de daarvoor voorziene containers 
  • Koelkast en diepvries leegmaken
  • De volledige inboedel en tuinmeubels terug op zijn oorspronkelijke plaats te zetten
  • Bedlinnen van de bedden halen  en de gebruikte handdoeken verzamelen in de badkamer
  • Steeds goed controleren of u niets vergeten bent

We rekenen erop dat de woning proper wordt achtergelaten zodat de volgende huurders ook kunnen genieten van een propere woning bij aankomst.

Een externe poetsfirma (of eigenaars) zorgt wel nog voor de algemene schoonmaak (stofzuigen, dweilen en poetsen badkamers/toiletten)

Schade of breuk

Indien schade of breuk, gelieve dit te melden zodoende wij dit terug in orde kunnen brengen en/of aanvullen voor de volgende huurders.

Vertrek

Op de dag van vertrek vragen we het vakantiehuis vrij te geven tegen ten laatste 10.00 uur