Wijnhuizen

Ben je een wijnliefhebber en wil je graag meer te weten komen over de wereldberoemde wijnen van de Corbière streek? Dan is deze streek in Frankrijk de perfecte bestemming voor jou! Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van de wijnproductie, proef de wijnen en geniet van het prachtige landschap. Klik hier voor het overzicht van de Route20 met een beschrijving van alle wijnhuizen in de streek.

De Corbière streek heeft meer dan 15.000 hectare aan wijngaarden en is een belangrijk wijngebied in de regio. Er zijn talloze wijnhuizen en kelders die je kunt bezoeken om de wijnen te proeven en de wijnbouwprocessen te leren kennen.

Je kunt zelf rondreizen en wijnhuizen bezoeken, of een georganiseerde wijnproeverijtour boeken. Tijdens deze tours leer je niet alleen over de wijnproductie, maar proef je ook verschillende wijnen, en krijg je tips over de beste wijn-spijscombinaties.

Naast het bezoeken van wijnhuizen, zijn er ook tal van andere activiteiten die te maken hebben met wijn. Of ontdek de wijnroutes en wandel- of fietstochten die je langs prachtige wijngaarden en kastelen voeren.

Wil je meer leren over de geschiedenis van de wijnproductie in de Corbière streek? Breng dan een bezoek aan het Musée de la Vigne et du Vin, waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de wijnproductie en de impact ervan op de regio.

Kortom, de Corbière streek biedt tal van mogelijkheden voor wijnliefhebbers. Ontdek de prachtige wijngaarden, proef de heerlijke wijnen en leer meer over de geschiedenis en cultuur van de wijnproductie in deze prachtige streek van Frankrijk. We nodigen je graag uit om het zelf te komen ervaren!