Gastronomie

De Corbière streek in Frankrijk is een waar paradijs voor fijnproevers en liefhebbers van verse, lokale producten. De regio staat bekend om zijn rijke gastronomische tradities en heeft een overvloed aan verse ingrediënten en specialiteiten.

Of je nu op zoek bent naar heerlijke kazen, vers gevangen vis, vers gebakken brood of biologische groenten en fruit, de Corbière streek heeft alles wat je nodig hebt. De regio heeft tal van lokale markten waar je de beste producten kunt vinden, rechtstreeks van de boerderij of vismarkt.

De lokale keuken is gebaseerd op eenvoudige, traditionele gerechten die bereid worden met lokale ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld eens de cassoulet, een hartige stoofpot met bonen, worst en varkensvlees. Of geniet van de regionale specialiteit, de "Bourride", een visgerecht met aioli.

Naast de lokale specialiteiten biedt de Corbière streek ook een scala aan restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van een heerlijk diner, vergezeld van de beste wijnen uit de regio.